Code.org

På code.org kan du och dina elever lära er koda tillsammans. Detta kan vara ett bra ställe att börja på.
Här finns färdiga kurser som bara är att följa. Kurserna består både utav Scratch-liknande programmering och unplugged-programmering, praktisk programmering du gör med eleverna helt utan dator.

Denna praktiska programmering kan vara att t ex rita egen kod på papper till varandra. Hur ska man gå för att komma till toaletten?

Man kan göra dans av kod.
[ett steg höger] [ett steg vänster] [snurr] [klapp]
Hur skulle du rita denna kod?

Bla så är Mark Zuckerberg (Facebook) och Bill Gates (Microsoft) med och stödjer projektet.

Du och eleverna får programmera med kända spelkaraktärer som Angry Birds, Plants vs Zombies och Disneys Frozen.

Sidan fungerar bra på iPadens webbläsare Safari.

Du skapar konto och loggar in med ditt @skola.malmo.se-konto (google-konto). Så du och eleverna behöver inga extra inloggningar eller lösenord.
(Här fick jag ett felmeddelande och var tvungen att ange min ålder trots att det stod att det skulle vara frivilligt. Alltså. Ange ålder så funkar det.)

Så här skapar du en klass för en kurs på code.org.